Noutati

Vă invităm luni, ora 10, la Dezbaterea prilejuită de prezentarea domnului Petre Roman "Reforma post-comunistă: Eșec, succes sau ambele?". Se va desfășura la sala 2320, ICCV. ...
The first international conference of the Romanian Network for Migration Studies (RoMig) In the 5th and the 6th of September 2017, the Romanian Network for Migration Studies (RoMig - http://romig.ro...
NOU! Datele din anunț au fost actualizate. Vă rugăm consultați textul de mai jos!   ORGANIZARE ADMITERE DOCTORAT ANUL UNIVERSITAR 2017-2018   Înscrierile pentru admiterea la doctorat...
Echipa proiectului RemOSM „Remiterea osmozei. Schimbarea valorilor sociale în țara de origine datorită emigrării” (finanțat prin grantul UEFISCDI PN-III-P4-ID-PCE-2016-0245) scoate la concurs două...
Simpozionul national „Zilele Francisc I. Rainer” 2017 dedicat personalității Acad. Vladimir Trebici - 101 ani de la naștere Tema: Antropologie și demografie București, 27-29 aprilie 2017  ...
  În urmă cu câțiva ani, Adunarea Generală a ONU a decis ca 20 martie să fie un moment de sărbătoare. Sărbătorim Ziua Mondială a Fericirii. ICCV celebrează cu această ocazie,...
În urmă cu câțiva ani, Adunarea Generală a ONU a decis ca 20 martie să fie un moment de sărbătoare. Sărbătorim Ziua Mondială a Fericirii. ICCV celebrează cu această ocazie, propunând o...
În urmă cu câțiva ani, Adunarea Generală a ONU a decis ca 20 martie să fie un moment de sărbătoare. Sărbătorim Ziua Mondială a Fericirii. ICCV celebrează cu această ocazie, propunând o serie...
În urmă cu câțiva ani, Adunarea Generală a ONU a decis ca 20 martie să fie un moment de sărbătoare. Sărbătorim Ziua Mondială a Fericirii. ICCV celebrează cu această ocazie, propunând o serie...

Utilizator

Organizare admitere doctorat anul universitar 2015-2016

*ACTUALIZARE BIBLIOGRAFIE

Colocviul de inscriere admitere la doctorat sociologie se organizeaza in perioada 14 - 25 septembrie 2015 la sediul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii, Calea 13 Septembrie nr.13, cam.2344, telefon 021.318.24.61.

 

Bibliografie doctorat sociologie

  1. Bădescu, Ilie 2002. Istoria sociologiei, București: Editura Economică
  2. Bădescu, Ilie 2004. Dicţionar de sociologie rurală, București: Editura Mica Valahie
  3. Bădescu, Ilie 2009. Tratat de sociologie rurală, București: Editura Mica Valahie
  4. Bădescu, Ilie 2004. Tratatul de geopolitică, București: Editura Mica Valahie
  5. Cace, Sorin 2004. Statul bunăstării: evoluţii şi tendinţe, București: Editura Expert
  6. Cace, Sorin (coordonator) 2014. Politici de incluziune a romilor in statele membre ale Uniunii Europene. București: Institutul European din România
  7. Giddens, Anthony 2010. Sociologie - Capitolul 1. Ce este sociologia?, București: Editura All
  8. Ionescu, Mariea; Cace, Sorin 2006. Public Policies for Roma. Evolutions and Perspectives, București: Editura Expert 
  9. Ionescu, Mariea, Simona Maria Stanescu. 2014. Politici publice pentru romi. Raport de evaluare a programelor naționale finanțate de Uniunea Europeană pentru incluziunea romilor. Bucuresti: Editura Pro Universitaria
  10. Mărginean, Ioan Proiectarea cercetării sociologice, Iași: Editura Polirom, 2000.
  11. Mărginean, Ioan 2015. Studii sociologice 2004-2014. București: Editura ProUniversitaria
  12. Mărginean, Ioan; Vasile, Marian (coordonatori) 2015. Dicționar de calitatea vieții. București: Editura Academiei Române
  13. Mihăilescu, Adina 2015. Minimul de trai. Instrument în politicile sociale. București: Editura Academiei Române
  14. Stănescu, Iulian 2014. Puterea politica in Romania. De la comunism la noul capitalism. Bucuresti: Editura Pro Universitaria
  15. Stănescu, Simona Maria 2013. Statul bunăstării între supraviețuire, reformă și integrarea eurpeană, București: Editura ProUniversitaria
  16. Vasile, Marian 2014. Introducere în SPSS pentru cercetare socială și de piață. O perspectivă aplicată. Iași: Editura Polirom
  17. Vulcănescu, Mircea 1998. Şcoala sociologică a lui Dimitrie Gusti, București: Editura Eminescu
  18. Zamfir, Cătălin 1999. Politici sociale în România: 1990-1998, București: Editura Expert
  19. Zamfir, Cătălin 2004. O analiză critică a tranziției Iași: Editura Polirom
  20. Zamfir, Cătălin 2005. Spre o paradigmă a gândirii sociologice. Texte alese, Iaşi: Cantes, 1999. Republicată în 2005
  21. Zamfir, Cătălin; Stănescu, Simona Maria (coordonatori) 2007. Enciclopedia dezvoltării sociale Iași: Editura Polirom
  22. Zamfir, Cătălin; Iancu Filipescu (coordonatori) 2015. Sociologia românească: 1900-2010. O istorie socială. Cluj-Napoca: Editura Școala Ardeleană
  23. Zamfir, Elena; Stănescu, Simona Maria; Arpinte, Daniel (coordonatori) 2015. Asistența socială în România după 25 de ani: răspuns la problemele tranziției - texte selectate. Cluj-Napoca: Editura Școala Ardeleană

 

Fiecare candidat va depune un proiect de cercetare şi bibliografia parcursa.

 

Colocviul de admitere la doctorat se va desfasura in perioada 05 octombrie – 15 octombrie 2015, in conformitate cu prevederile Regulamentului SCOSAAR aprobat in sedinta Prezidiului Academiei Romane.

 

Anexe:

Bibliografie (Actualizata la 24.09.2015)

Cerere inscriere

Documente inscriere

Fisa personala

Propunere teza

 

*Anunt adaugat la 09.09.2015

*Anunt modificat la 24.09.2015 (Actualizare bibliografie)

Expertiza
Expertiza
Expertiza
Cele mai descarcate
materiale de pe site
Expertiza
Publicistica sociologica
romaneasca dupa 1944
Expertiza
Biblioteca sociologica
virtuala